Skip to content

Voor 16:00 besteld, volgende dag bezorgd | Gratis verzending vanaf €70,- in NL | Gratis verzending vanaf €100,- in DE en BE

Brouwerij / Duvel Moortgat

Duvel Moortgat

De brouwerij bestaat inmiddels al 150 jaar en is 4 generaties lang een echte familiebrouwerij. In de jaren 1950-1990 dronk men hoofdzakelijk pils en verdwenen erg veel biersoorten een voor een uit het assortiment.

Duvel Moortgat heeft zich nooit gericht op het brouwen van pils. Dit is dan ook meteen één van de bijzondere aspecten aan deze brouwerij. Desondanks hebben zij toch een weg weten te vinden om hun bier te verkopen en te groeien. Duvel Moortgat overleefde deze periode door vast te houden aan het brouwen van kwalitatieve hoge gistingsbieren.

Het recept van Duvel is geïnspireerd op een Engelse Ale. Deze stijl kwam onder de aandacht van Albert Moortgat doordat er in tijden van de Eerste Wereldoorlog veel Engelsen in België waren.

Door de verhalen over de ‘Engelse Ale’ besluit Albert naar Schotland te vertrekken om op zoek te gaan naar één van de belangrijkste ingrediënten om zijn bier te brouwen. Hij zoekt naar de ideale giststam. Hij weet deze ook te vind. Na lange tijd experimenteren en op zoek naar perfectie hadden de brouwers in 1918 een vernieuwend recept gevonden.

Om het einde van de oorlog te vieren, werd dit bier oorspronkelijk ‘Victory Ale’ genoemd.

Het is pas jaren later, 1923, dat het bier de naam ‘Duvel’ krijgt. Het verhaal wil dat tijdens de eerste proefsessies van dit bier iemand zo onder de indruk was en zei: “Dit is een echte Duvel”.

De toen gevonden giststam is nog steeds de basis van Duvel. Tot op de dag van vandaag wordt de stam opgekweekt middels een zeer secuur proces. Dit maakt dat Duvel nog steeds een klassieker is.

Doordat Duvel Moortgat generatie op generatie kwalitatief sterke bieren blijft brouwen resulteert dit in een sterke, wereldwijde groei. Het vergroten van hun portfolio blijft hierdoor ook niet uit. In 2008 wordt bijvoorbeeld de failliete brouwerij Liefmans overgenomen en deze overname was niet geheel onverdienstelijk.

Liefmans werd nieuw leven ingeblazen en heeft inmiddels weer een plek op de markt veroverd.    

In 2013 werd ook de Amerikaanse Boulevard Brewing Company eigendom van Duvel Moortgat. Samen met Ommegang vormden zij tot de huidige brouwerijgroep Duvel Moortgat USA. Want in 2015 werd bekendgemaakt dat Duvel Moortgat USA eigenaar is geworden van de Amerikaanse Firestone Walker Brewing Company en hiermee hun brouwerijgroep hebben vergroot. 2015 was een goed jaar voor Duvel Moortgat.

Door het overnemen van brouwerij ‘t IJ werd hun alsmaar positie sterker.

Vandaag de dag telt Duvel Moortgat 11 brouwerijen verdeeld over 6 landen: België, Nederland, Italië, Tsjechië, USA en de UK en exporteert haar producten naar 72 landen.

Maak kennis met het aanbod van Duvel Moortgat of verwen jezelf met de heerlijke bieren van brouwerij Achoufffe.

Sluiten (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Ben je 18 jaar of ouder?

Geen 18 geen alcohol. Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18.

Ja

Search

Toegevoegd aan winkelmand