Skip to content

Voor 16:00 besteld, volgende dag bezorgd | Gratis verzending vanaf €70,- in NL | Gratis verzending vanaf €100,- in DE en BE

Brouwerij / Dok Brewing

Dok Brewing

Dat België meer in huis heeft dan enkel de klassieke bierstijlen bewijst DOK brewing. Deze in Gent gevestigde brouwerij brouwt bier zonder de Belgische ‘legacy’ uit het oog te verliezen. Brouwen vanuit de Belgische traditie met een insteek naar de nieuwe stijlen die te vinden zijn op de biermarkt.
Dimitri Messiaen (Pils 13 en Kantien), Daniella Provost (L’Arogante) en Janos De Baets (Hedonis Ambachtsbier) hebben de handen ineengeslagen voor DOK Brewing Company.

De brouwinstallatie van DOK heeft een volume van 1000 liter. Dit brouwsysteem is special op maat gemaakt voor DOK zodat zij optimaal hun recepten kunnen brouwen. Janos brouwt één tot twee keer in de week een nieuw bier waardoor er wekelijks een nieuw brouwsel uit de ketels komt. Alle bieren van DOK worden slechts één keer gebrouwen. Elk recept is dus uniek. Verschillende stijlen bier ‘rollen’ uit de brouwerij; ipa’s, saisons, pastry stouts, maar ook pilsners. Door de verscheidenheid aan stijlen weet DOK je altijd te verassen met mooi en kwalitatief goed gebrouwen bier.

Zoals wij dat kennen van de Belgen. Zij weten je niet alleen te verassen met goed bier, maar zij toveren ook een glimlach op jouw gezicht met de verschillende namen die zij gebruiken voor hun bieren. Denk bijvoorbeeld aan ‘Kanye West Coast’, ‘My Little Tony’ of ‘Kan Sporen Van Pecannoten Bevatten’.

Sommige bieren worden na de vergisting op blik gezet, bepaalde specials gaan op 75cl fles, en andere gaan meteen op tap in hun brewpub. Verser dan vers kan je bijna niet krijgen!

Aan de rand van de stad, aan de oude Dokken zit DOK brewing met hun brouwerij en taproom met 30 kranen. Deze kranen worden gevuld met hun eigen bieren, maar ook van andere brouwerijen. Denk bijvoorbeeld aan 3 Fonteinen, Alvinne en Het Verzet.

Bier in overvloed, maar ook eten in overvloed. Het is allemaal aanwezig in de oude transformatorhal die op een prima loopafstand van het centrum van Gent zit.

Dus mocht je ooit een keer in Gent zijn verwen jezelf dan met een uitstapje naar hun brouwhuis. Mocht je niet naar Gentgaan of je wil niet zolang wachten bestel dan de bieren van DOK.

Wacht op de bezorger, zet de bieren bijtijds in de koelkast en geniet vervolgens van de verschillende bieren van DOK!

Sluiten (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Ben je 18 jaar of ouder?

Geen 18 geen alcohol. Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18.

Ja

Search

Toegevoegd aan winkelmand