Skip to content

Voor 16:00 besteld, volgende dag bezorgd | Gratis verzending vanaf €70,- in NL | Gratis verzending vanaf €100,- in DE en BE

Brouwerij / Brasserie De La Senne, of De Zennebrouwerij

We kunnen het ons vandaag de dag nog moeilijk voorstellen, maar nog niet eens zo heel lang geleden was de Brasserie De La Senne bij de opstart slechts de 2de (!) brouwerij uit Brussel. Een stad van 2.5 miljoen inwoners in een land waar bier tot werelderfgoed gerekend wordt. 

De andere brouwerij die er reeds was, is Brasserie Cantillon. Yvan De Baets, hoofdbrouwer en wandelende bierencyclopedie is een grote inspiratie voor wat wij vandaag doen.

Gedreven door passie voor het prachtige product ‘bier’, richtte hij samen met Benoit Leboucq Brasserie De La Senne op in 2006.

Hun bieren waren een reactie op de veelal zoete bieren die het Belgische bierlandschap domineerden. Hiervoor vonden ze hun inspiratie in het Verenigd Koninkrijk. 

Wat hun bieren bijzonder maakt is het gebruik van ‘nobele hopsoorten’, het niet filteren en pasteuriseren van hun bieren en het doel om steeds “doordrinkbare” doch karaktervolle bieren te brouwen. Sinds vorig jaar mogen ze hun bieren gecertificeerd ‘Biologisch’ noemen.

Als ik brouwers wereldwijd spreekm, hoor ik veelal dat ze Taras Boulba een top 3 bier wereldwijd vinden.

Wat Taras Boulba dan zo bijzonder maakt? Het lage alcoholpercentage, waardoor je er meerdere van kan drinken, het verfijnde hopbittere karakter voor de fijne bite en de volle smaak voor het lage alcoholpercentage. En dit alles mooi in balans. 

Ook Zinnebir wordt wereldwijd erg gewaardeerd. Zelf ben ik een groot Saison liefhebber en Yvan De Baets is misschien wel de grootste theoreticus die zijn hart aan deze, vooral Zuid-Belgische, bierstijl toewijdt. De La Senne brouwt dan ook meerdere Saisons. 

Ook het gebruik van wilde gist, Brettanomyces (of kortweg Brett), is een passie van hem. En ook hier komen jaarlijks in kleine oplages bieren van op de markt. 

De bieren van De La Senne zijn volgens collegabrouwers over de hele wereld niet alleen van wereldklasse, maar zijn ze ook nog eens erg goed geprijsd. Iedereen die onze webshop bezoekt zou op zijn minst enkele flesjes De La Senne moeten meebestellen voor een dagelijks drinkmoment.

Want dat is wat De La Senne doet, het brouwen van doordrinkbieren, maar dan van een ongekend hoog niveau. Meningen zijn subjectief maar De La Senne zou wel eens de beste brouwerij van Belgie kunnen zijn..

Benieuwd naar De La Senne? We hebben een pakket samengesteld, waarmee je De La Senne pas echt goed leert kennen.

Sluiten (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Ben je 18 jaar of ouder?

Geen 18 geen alcohol. Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18.

Ja

Search

Toegevoegd aan winkelmand