Skip to content

Voor 16:00 besteld, volgende dag bezorgd | Gratis verzending vanaf €70,- in NL | Gratis verzending vanaf €100,- in DE en BE

Brouwerij / Brasserie de la Mule

Brasserie De La Mule

Na vele jaren heeft Schaarbeek weer een brouwerij. De laatst actieve brouwerij die Schaarbeek kende was brouwerij Roelants. Gesloten in 1960. Sinds 2020 heeft Schaarbeek weer een brouwerij. Brasserie de la Mule.

Gebalanceerde brouwsels, meer gericht op gist dan op hop en bier om gezamenlijk te drinken. Geïnspireerd op Duitse traditie. Bier drinken is een sociale aangelegenheid. Eén tafel, veel vrienden en één bier om van te genieten. Dat is waar brasserie La Mule voor staat. Ambachtelijk en gebalanceerd bier in een vertrouwde omgeving van vrienden en liefhebbers van een goed of vermakelijk gesprek.
Volgens Joel Caly, de brouwer, moet het vooral niet te complex zijn wel smaakvol en technisch goed gebrouwen. Zijn stijl is ook het brouwen van traditionele bieren. Dit soort bieren lijken vaak eenvoudig, maar hebben vaak een aromatische complexiteit. Dit zorgt ervoor dat het een goed door drinkbaar en smaakvol bier wordt. En gebalanceerd. Extreme smaken vindt je niet bij la Mule, maar wel een Helles, Hefeweizen of een lager.

Joel brouwt vanaf zijn 16de bier samen met zijn moeder. Die heeft hem de beginselen van het brouwen geleerd. Vanaf zijn 21ste is hij professioneel gaan brouwen bij verschillende brouwerijen, waaronder Brasserie de la Senne en Cantillon.

Voor de bieren van Brasserie La Mule kijk je hier en voor kriek bieren kijk je hier.

Sluiten (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Ben je 18 jaar of ouder?

Geen 18 geen alcohol. Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18.

Search

Toegevoegd aan winkelmand