nl en
FOEDERS brengt bijzondere bieren bij je thuis!
0
0
Winkelwagen
€ 0,00
Land / België /

Boon Oude Geuze Vat 86

Boon Oude Geuze Vat 86
Boon Oude Geuze Vat 86

Oude Geuze | 8,5% | 37,5cl

Gewicht   

0,500 KG

€ 10,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

De 'Vat' serie van Brouwerij Boon is een serie van mono blends waarbij 90% van de blend uit hetzelfde vat komt. De toevoeging van een kleine hoeveelheid jonge lambiek zorgt voor hergisting op fles. Door lambiek te gebruiken uit eenzelfde foeder, komt het karakter van de lambiek uit de foeder tot uiting. Het nummer op de fles wijst naar het nummer van de foeder. Vat 86, ook wel 'tamboerkes' genoemd naar aanleiding van zijn vorm, was toe aan vervanging van de voor en achterbodems. Dit is uitgevoerd in nieuw Frans eikenhout, zodoende bestaat de foeder nu half uit oud eiken met lambiek microflora en half uit nieuw eik. Deze lambiek is de eerste vulling na de vernieuwing van het vat en heeft ruim 2,5 jaar gerijpt. Het nieuwe eikenhout heeft bijzondere aroma's toegevoegd: houtcaramel als in cognac en rokerige vanille zoals in whiskey te vinden is. De gist zorgde verder voor goed aanvullende smaken zoals perzik en tropisch fruit. Niet extreem droog, maar wel volmondig, mooi in balans.

Informatie

Alcohol
8.5%
Inhoud
37,5cl
Stijl
Geuze
Herkomst
Belgie
Brouwer
Boon

Over ons

FOEDERS levert hoogwaardige bieren bij u thuis. We zijn gespecialiseerd in zeldzame bieren die soms in beperkte oplages worden geproduceerd.

Bedrijfsdetails

Foeders Online BV
Nieuwe Herengracht 123a
1011 SC AMSTERDAM

Ook bereikbaar via Whatsapp

Afhaaladres:
A. Hofmanweg 24-26
2031 BL Haarlem

KVK 78761352

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Ondanks dat we verzot zijn op ons assortiment lekkere biertjes, willen we je ook een cookie aanbieden. Deze gebruiken we om jou een nog gebruiksvriendelijkere shop-ervaring te kunnen bieden.

Leeftijdsgrens

Voor het gebruik van onze webwinkel en het plaatsen van bestellingen moet u minstens 18 jaar zijn.